Ecologisch én goedkoop - tip 1

Een van de zaken die heel eenvoudig aan te passen is in het 'ecologischer worden' is de manier waarop je je huishouden aanpakt. Los van het afvalvrije aspect, zou je voor jezelf ook als voorwaarde kunnen stellen dat je de producten, die je gebruikt om alles fris en proper te houden, liefst zo milieuvriendelijk wil hebben. Niet altijd even eenvoudig, denk je vast. En waarschijnlijk ook een stuk duurder. Want al die ecologische poetsmiddelen zijn effectief wel duurder dan hun minder ecologische variant.

Maar niet getreurd! Hier is al één super ecologische én super goedkope oplossing, helemaal gratis en speciaal voor u!

IMG_0048.JPG

Weg met Dettol en andere chemische allesreinigers, die je huis volledig bacterie-vrij maken.
Ja... je bent daarmee volledig vrij van bacteriën. Maar vergeet niet dat er ook goede bacteriën bestaan die je nodig hebt in huis om de omgeving gezond te houden. En die bacteriën dood je ook met je chemische poetsbeurt. Dat gaan we dus niet doen...

Hier is het recept voor mijn flesje frisheid: men neme een verstuiver en vulle hem voor de helft met natuurazijn of huishoudazijn. Gewoon, diegene die je overal vindt en heel goedkoop is. Daarbij voege men enkele druppels etherische olie naar keuze (of een mix van 2 of 3). Etherische oliën zijn op zich niet goedkoop, maar omdat je er slechts enkele druppels van gebruikt, doe je er ook ontzettend lang mee. En om het helemaal af te maken, kan je opteren voor de biologische oliën.
Pepermunt, rozemarijn, theeboom, citroen en nog veel meer hebben een ontsmettende functie. Den, lavendel, oregano en sandelhout hebben oa. ook een antiseptische werking. 
De rest van de verstuiver vulle men met 'plain and simple' kraantjeswater. Et voilà! Je milieuvriendelijke allesreiniger is klaar.

Ik gebruik deze werkelijk voor alles! Het keukenblad, de eettafel, zelf in de WC-pot spuit ik regelmatig met mijn flesje. Want bijkomend werkt de azijn ook ontkalkend. Ideaal voor in het toilet. En ik heb geen wegwerp WC-blokjes meer nodig!

Veel poetsplezier!